Van 2 tot en met 13 oktober is er bij ons op school aandacht voor de Kinderboekenweek. Het thema is Reis mee. Met dit thema gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran.
De kinderen ontdekken dat je met een boek elke reis kan maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. We hopen op veel leesplezier bij de kinderen en dat ze een extra stimulans krijgen om regelmatig bij de bieb een boek te kiezen om zelf uit te lezen of om uit voorgelezen te worden. Belangrijk, want door de kennis die ze opdoen uit boeken, vergroten ze hun wereld. We gunnen de kinderen vele kilometers leesplezier dit schooljaar.