De Poetsbus is onderweg naar de Watermolen!
Op 14 mei parkeert de Poetsbus haar omgebouwde Amerikaanse schoolbus voor de deuren van de Watermolen. Jeugdtandverzorging Poetsbus richt zich op het voorkomen van gaatjes onder de Noord-Hollandse jeugd. Dit is hard nodig, want meer dan de helft van het Noord-Hollandse kindergebit heeft gaatjes!

De Poetsbus is geen vervanging voor de tandarts maar een toevoeging aan preventie.
In de Poetsbus leren de kinderen hoe ze hun tanden beter kunnen poetsen. De voorlichting is individueel afgestemd op de aandachtsgebieden, uw kind wordt persoonlijk begeleid.
Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering volledig verzekerd voor tandheelkundige zorg.
Een bezoek aan de Poetsbus, evenals de (halfjaarlijkse) controles bij de tandarts en preventie assistent, worden alle 100% vergoed vanuit de basisverzekering en gaan niet van het eigen risico af.

Op donderdag 12 april krijgen de groepen 1 t/m 8 een klassikale poetsles en ontvangen alle kinderen een brief gericht aan de ouder met een uitgebreide introductie. De toestemmingformulieren worden woensdag 18 april opgehaald, deze kunnen ook later nog worden ingeleverd. De daadwerkelijke Poetsbus bezoeken vinden plaats op maandag 14 mei  Enkel de kinderen die toestemming hebben gekregen zullen worden uitgenodigd in de bus. Voor meer informatie en een introductiefilm van ons project en werkwijze zie: www.poetsbus.nl