Speltherapie – Joukie

Joukie, Spel en Kind is een praktijk voor speltherapie en begeleiding voor kinderen tussen
de 3 en 12 jaar oud. Met ingang van 2015 wordt speltherapie ook mogelijk gemaakt binnen de Watermolen op woensdagmiddag of andere tijden in overleg.

Voor veel kinderen kan het moeilijk zijn om over hun gevoelens, angsten of behoeften te praten.
Kinderen kunnen vastlopen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Dit kan op verschillende manieren tot uiting komen, bijvoorbeeld in angst of onzekerheid, huilbuien, snel prikkelbaar of boos zijn. Het kind ondervindt problemen in het samenzijn met leeftijdsgenoten of zondert zich af. Ook kunnen er lichamelijke klachten aanwezig zijn zoals buikpijn, hoofdpijn of bedplassen.

In speltherapie wordt er gebruik gemaakt van spel als middel om kinderen te laten groeien in hun ontwikkeling. Spelen is voor kinderen een natuurlijk middel van communiceren. In speltherapie krijgen kinderen de gelegenheid om zich te ontspannen, gedachten, gevoelens en wensen te uiten, te experimenteren met nieuw gedrag en ervaringen te verwerken. Kinderen beleven nieuwe ervaringen en inzichten.

Voor meer informatie over o.a. de vergoeding kunt u terecht op de website: www.joukie.nl
Neemt u gerust contact op bij vragen of meer informatie.

I: www.joukie.nl

E: info@joukie.nl